nedelja, 21. oktober 2007

Volitve

Pa se je zgodilo nekaj kar daje še eno črno piko naši Demokraciji ( ki se najbrž skriva kje v kotu in joče);ponorčevali so se iz invalida/ke.Saj ne bi bilo pomembno, če bi se v tej kolobociji znašel nekdo čigar ime ni javno znano in priznano,a vseeno bi še vedno bilo sramotno.Pa se je vse dogodilo ravno Eleni predsedniški kandidatki,smola pa taka bi rekli,ali pač?

Človek dobi občutek , da je pri nas možno prav vse, ter da ignorantstvo ni nič novega ,pa čeprav se to zgodi taki osebnosti.

Ampak , če so se dovolili tako ignorirati njo , kako šele počno to ostalim invalidom?Vprašanje je na mestu in odgovori so prej ko ne cinični .Za nekatere prepotrebne zadeve ni denarja ,pa ja.Spet ni kadrovskih ali nekih drugih možnosti.

Invalidi se srečujejo z vrsto omejitev , ki jih ne postavljajo sami ampak se jim postavljajo s strani ljudi, ki bi morali pomagati.Marsikdo izmed njih bi lahko uredil karkoli na upravnih enotah , pa to v večini primerov ni mogoče,tudi medicinske ustanove so poglavje zase,da o šolah,telovadnicah ali takoimenovanih hramih kulture ne govorimo.

Posebno poglavje pa so parkirna mesta za invalide, ki so ponavadi zaparkirana z vozili, ki tam nimajo kaj iskati.Ampak , če bi ljudje poznali sočutje, bi bilo vse najbrž drugače.Spoznali bi , da si sami v takem položaju ne bi želeli zaparkiranega prostora , ki je nmenjen njim, da bi bil urejen dostop, marsikaj bi se dalo urediti na lažji in nenazadnje prijetnejši način.

Ampak ali smo res sposobni spoštovati in čutiti sočutje , do ljudi , do osebnosti, ki svoje osnovne potrebe zadovoljujejo na drugačen način , kot mi in jim je uporaba tehničnih pripomočkov vsakdan?

Pokažimo voljo in sprejemanje, sočutje do drugih in začnimo graditi nov in boljši vsakdan.

Ni komentarjev: