torek, 23. oktober 2007

"S spuščenimi hlačami in na sekretu"



Tole sem pobral med komentarji na blogu(Katarina) in se mi zdi primeren komentar za letošnje predsedniške volitve ( vsaj za prvi del).

In kdo jih je dobil v takšni poziciji,ki je skrajno neprijetna in prikliče "rdečico" na obraz; to je Zmago Plemeniti,ki jim je s svojim načinom, ki je že dolgo preizkušen recept za uspeh,pokazal kako se to dela/ne dela.

Obraz Lojzeta , ki ga podpira koalicija je povedal svoje.Hudič je , če te takole presenetijo in je torta malce manj sladka.Saj tudi druga dva Mitje (3) in Danilo(2) nista ravno blestela in žarela.Mučil jum je medsebojni dvoboj in hja,skoraj bi se zgodili "kjer se prepirata dva tretji dobiček ima",malo je manjkalo(žal ali ne , bi bil pa hec).

Toda zbode me nekaj , kar je zbodlo marsikoga in kar bo burilo(sicer že buri) duhove,zapoljnjevalo časopisne stolpce,polnilo TV ekrane in tudi žepe advokatov,ter jim celo naredilo reklamo.To je glasovenje "slovenskih državljanov , ki imajo stalno preb. v tujini"; a dajte ga lomit.Nekdo , ki živi drugje bo odločal o nas , ki plačujemo davke in ustvarjamo tukaj in zdaj.

Sam tako razmišljam "glasujejo lahko državljani, ki so v tujini zaradi tega , ker so v diplomaciji,na mirovnih misijah,humanitarnih nalogah , izobražovanju/izpopolnjevanju,da delajo v tujini a plačujejo dohodnino v RS" ,sicer pa je to potrebno še dodelati,a veljalo bi načelo "bivanja v RS".

Pa pustimo to ob strani,ker prihaja na dan da ni bilo omogočeno voliti vsem državljanom , ki so izrazili svojo željo(nedvoumno in pisno),tako da vsaj z moje strani pade senca dvoma na vse skupaj.

Kaj nam pomagajo "nove" volilne skrinjice, ko pa legitimnost "zaudarja" in ta maska ne pomaga dosti,je bolj zamegljevanje nečesa bolj "gnusnega" in sprevrženega.

Demokracija v RS trenutno ne obstaja v polni meri,prav tako je pravna država nekaj "imaginarnega",da o tem da socialna država nikoli ni obstajala,vsaj po tem kako so naravnane vse zadeve , ki to urejajo ( zakoni,uredbe,...).

Ampak važno je , da vemo da se jih da dobiti s "spuščenimi hlačami in na sekretru".






Ni komentarjev: